Så här väljer du rätt router

Blogg Övrigt Teknik

Vad är vitsen att köpa det bästa bredbandet om du inte kan få ut maximal effekt? Givetvis vill du lokalisera en trådlös router som kan hjälpa dig att få ut den där prestandan.

Frågan är bara, hur vet man vilken router man ska välja?

Det finns faktiskt information som är värdefull att reflektera över, denna info är dessutom (i regel) ganska lättillgänglig. Det beror såklart på vilken aktör du använder dig av.

Trådlös router

Det första steget är att surfa in på trådlösrouter.se – där finner du (precis som namnet antyder) en hel drös av olika router. Och innan du tänker “hur ska det hjälpa mig?” vill jag bara säga att listorna skiljer sig åt från gemene webbplats.

trådlös router

Istället för att bara presentera alla routrar som finns i Sverige, har de valt att sortera och skala ned utbudet ordentligt. Dessutom är listorna rangordnade.

Det är därför väldigt enkelt att lokalisera och jämföra olika routers mot varandra. På så vis får du en ganska bra bild över hur marknaden ser ut.

Hitta en router med prestanda

Fördelen med att använda sig av sajter som tagit på sig ansvaret att jämföra produkter är att du oftast finner de routers med högst prestanda i toppen av granskningen.

Du slipper därför googla upp en massa begrepp och termer som du aldrig tidigare har hört talas om. Istället kan du slappna av med vetskapen om att webbplatsen du precis besökte faktiskt går att lita på. Det finns således ingen anledning att spendera ett par veckor åt en egen research. Visst, ibland kan en research såklart vara löns.

Sammanfattning

Att hitta routers ska inte vara några problem egentligen. Det har trots allt hänt väldigt mycket (och händer) med den tekniska marknaden. Det innebär nya innovationer och teknik – varje dag.

Detta är naturligtvis påtagligt även när det kommer till router-marknaden. Produkter som presenteras på internet idag håller faktiskt till stor del klass. Vilket såklart är bra, särskilt om man inte riktigt vet vad man ska leta efter, eller för den saken, köpa.

Glöm inte bort att göra en egen undersökning också, den behöver inte bara så omfattande.