Vilket mobila bredband ska jag välja?

Blogg Teknik Telekom

Att välja ett mobilt bredband idag kan vara minst sagt problematiskt. I synnerhet om man inte vet vad alla termer och begrepp faktiskt innebär. Eller för den delen – vet hur mycket Mbit som man behöver.

Hur snabbt bredband behöver jag?

Det första man bör fråga sig är såklart – hur snabbt bredband behöver jag egentligen? Först och främst, handlar det lite om hur många användare du planerar ska använda det mobila bredbandet.

Användare snor nämligen åt sig resurser & delar med på ett bredband delar man just på dessa resurser.

Idag ser vi en mängd olika alternativ när det kommer till hastighet & det är i princip omöjligt att uppskatta någon annans behov. För att ta reda på hur snabbt bredband du behöver, måste du först formulera dessa behov och sätta dem i perspektiv.

Vilket mobila bredband är bäst i test?

När vi gjorde den här granskningen framgick det att Hallon & Chili mobil är två aktörer som ofta tillskrivs epitetet ”bäst i test” av diverse jämförelsesajter.

Motiveringen är ofta densamma, visst, du får inte det snabbaste mobila bredbandet – men trots det är anslutningen extremt prisvärd.

Detta handlar främst om att du kan ta del av fri surf till ett överkomligt pris (Chili tar ca 300 SEK i månaden för detta). Vilket, jämfört med konkurrenterna, är en bra affär.

Billigaste är ofta det bästa

När vi genomförde den här granskningen, insåg vi snabbt att det bästa mobila bredbandet ofta är det billigaste. Exakt vad det beror på är såklart svårt att svara på.

Det kan handla om att operatörerna som har råd att erbjuda en billig månadskostnad också vet att deras produkt är av kavitet. Det kan också bero på andra saker, exempelvis köpta recensioner.

Vad jag kom fram till

Däremot, efter det omdömet jag gjorde kring bredbandsmarknaden insåg jag snabbt att det är de billiga aktörerna som erbjuder bäst bredband. Det är alltså inte frågan om några köpa annonser eller annat.

Snarare verkar det handla om genuina företag som lyckas förmedla de bästa anslutningarna till ett överkomligt pris.