Så hittar du den bästa tandblekningen

Blogg Hälsa Övrigt

Det blir allt vanligare att göra tandblekning hemma, och marknaden kryllar av olika kit och geler som påstås göra dina tänder kritvita. Detta innebär ju att det finns en hel drös av produkter att välja mellan – vilket såklart är bra, eller hur?

Jo, visst, om du hinner med att granska och testa alla produkter är det såklart fördelaktigt med många valmöjligheter. Däremot, är man bara intresserad av att köpa sig en tandblekning kan det minst sagt vara svårt att göra rätt val.

Så hittar man den bästa tandblekningen

När vi gjorde den här undersökningen var alltså syftet att hitta den bästa tandblekningen. Vi använde oss av ett flertal olika recensioner och topplistor som vi hittade hos diverse sökmotorer. Det som var häpnadsväckande var att ungefär alla rangordnade samma produkt som den bästa.

Vid en närmare titt på den här produkten, dels genom att kolla innehållet och dels genom att kolla priset, insåg vi snabbt att det trots allt måste vara den bästa tandblekningen.

Vad bör man tänka på?

Innan man genomför en blekning av sina tänder bör man såklart läsa igenom alla instruktioner som finns. Där finner man nämligen värdefull information kring hur länge gelen ska vara på, eller hur länge man ska vänta mellan behandlingarna.

På så vis får man en bättre bild kring hur blekning kommer att gå till. Dessutom, är man gravid eller ammar bör man hålla sig borta från tandblekningen hemma. Framförallt handlar detta om att forskning och studier lyser med sin frånvaro.

En annan sak som är viktig att tänka på är att det finns faktiskt naturliga medel (som du förmodligen har hemma) som du lika gärna kan använda dig av. De flesta tandblekningar som säljs idag (allt från 350kr till 900kr) innehåller ungefär samma sak som bakpulver.

Du kan göra en egen tandblekning

Eftersom bakpulver har ungefär samma effekter som en tandblekning bör du såklart testa att gnugga dina tänder med produkten innan du genomför ett köp. Du kanske slipper betala den där femhundringen, eller om du inte får några resultat alls – kanske tandblekning inte är svaret.

Genom att testa på med bakpulver får du nämligen svar på om dina tänder kommer att svara på en tandblekning. Detta eftersom blekningen innebär borttagning av missfärgningar. Och alla missfärgningar går faktiskt inte att lösa genom en tandblekning.

Om man först och främst testar med bakpulver (och får effekt) kan man utgå från att även en tandblekning kommer vara lönsam.