Scandic Continental

Scandic Continental

Blogg

Detta hotell har ett bra läge på Vasagatan i Stockholm. Det ligger nära shopping, kultur och restauranger. Det har även en egen restaurang, The Market, som erbjuder buffé till frukost och lunch. Observera att hotellet är kontantfritt.

Från hotellet har du nära till kollektivtrafik men också gångavstånd till allt i centrum.

Vanliga frågor

Finns det parkering?Hotellet erbjuder både en privat parkering samt ett parkeringsgarage. Den privata parkeringen behöver bokas i förväg.
När serveras frukost?Frukost serveras måndag – fredag klockan  06.30-09.30 samt lördag – söndag klockan 07.00-12.00
Vilken tid sker in- och utcheckning?Incheckning sker från klockan 15.00. Om du bokar på hotellets webbplats kan tidig incheckning från klockan 10.00 läggas till kostnadsfritt.Utcheckning sker senast 12.00. Man kan checka ut online.
Är husdjur tillåtet?Scandic Continental har två rum där du får ha med dig ditt husdjur.

Rumstyper och erbjudanden

På Scandic Continental finns många typer av rum att välja på:

  • Standard

Välj mellan queen size säng eller två separata enkelsängar.

  • Superior

Lite större rum med utsikt.

  • Junior Suite

Ännu större rum med plats för upp till fyra personer i två sängar och en bäddsoffa.

  • Cabin

Litet rum utan fönster. Rummen har dock byggts för att ändå ge en luftig och rymlig känsla.

  • Cabin Single

Rum utan fönster men i övrigt utrustat med allt du behöver som TV med chromecast, strykjärn och strykbräda samt vattenkokare med kaffe och te. 140 cm bred säng.

  • Superior Plus

Bekvämt, luftigt rum med bäddsoffa. Vissa av dessa rum har tillgång till anslutande rum. Två separata enkelsängar.

  • Master Suite

Stora rum för upp till fyra personer där alla rum har panoramafönster.

Vill du få bästa pris på ditt rum på detta hotell så bör du gå med i Scandic Friends som är Scandics medlemsklubb. Där kan du också samla poäng för dina hotellnätter som du sedan kan använda som rabatt.

Genom att boka på nätet på hotellets egen hemsida får du också bra pris om du väljer save-pris.

Är du medlem i Scandic Friends samt har fyllt 65 år finns det ytterligare ett erbjudande. Då får du, fram till 31 mars 2023, 30 % rabatt på hotell söndag till torsdag. Gäller i Sverige.

Bo nära där det händer

Continental ligger mitt emot centralstationen så hotellet är mycket lätt att ta sig till med tåg. Det finns dock också parkeringsmöjligheter. Se rutan för vanliga frågor ovan.

På hotell Continental Scandic bor du nära centrum och mycket som händer i Stockholm. Kanske vill du besöka Operan, Stockholms slott eller gamla stan. Eller shoppa i någon av alla butiker som finns. Välj mellan NK, mindre butiker med souvenirer eller hantverk samt alla större kedjor.

Är du mer intresserad av museum så finns också många sådana i huvudstaden. Livrustkammaren vid slottet ligger exempelvis på gångavstånd. Till Fotografiska är det längre men det är å andra sidan väl värt en promenad längs med vattnet. Kulturhuset brukar också ha fina utställningar. Där finns dessutom en trevlig plats att leka på om du besöker Stockholm med små barn.

Hotellets takbar Capital

Vill du hellre stanna på hotellet så finns det en bar som ligger på taket på åttonde våningen. Här får du en vacker utsikt över Stockholm. Du kan se Södermalm, Kungsholmen och Stadshuset.

Takterassen har trädäck och är inredd med loungemöbler i modern och internationell stil. De serverar drinkar men har också en gedigen öl- och vinlista samt barmat. Här kan du sitta i solen från morgon till kväll. Är det inte sommar vid ditt besök så finns det en sky bar inomhus.

Baren är öppen måndag – torsdag klockan 14.00-00.00, fredag – lördag klockan 14.00-01.00 samt söndag klockan 14.00-23.00. Välj eftermiddag för att koppla av i skön after work-stämning eller senare på kvällen för lite mera fest.