RESTAURANT1

Restaurang Hantverket – vällagad mat vid Humlegården

Blogg

Restaurang Hantverket på Sturegatan 15 i Stockholm, har på kort tid blivit något av en institution på Stockholms gastronomiska himmel. Restaurang Hantverkets meny är både nydanande och nytänkande. Klassiska rätter tillagas med en modern tvist där kockarna tillåts ta ut svängarna till glädje för besökare och kunder. Här bjuds en kavalkad av rätter som passar de flestas smaklökar.

Snabba fakta om restaurang Hantverket

VadRestaurang som verkligen gör matlagning till ett hantverk
VarSturegatan 15, på Östermalm i Stockholm
NärLunch serveras måndag till fredag 11:30-14:00. Middag får du måndag till fredag från klockan 17, och lördagar från klockan 16.
AnsvarigRestaurang Hantverkets ägare är kända kocken Stefan Ekengren

Restaurang Hantverket erbjuder lunch på strategiskt läge

Restaurang Hantverket på Sturegatan i Stockholm kan verkligen sägas ha ett strategiskt läge, när det gäller att locka till sig matgäster. Med sin närhet till kontoren längs Birger Jarlsgatan och Stureplan, hittar många lunchsugna tjänstemän från kontoren i Stockholms innerstad hit.

De som besöker Hantverkets restaurang för lunch torde inte bli besvikna. Varje vecka uppdateras lunchmenyn med fem till tio lunchrätter att välja mellan. Därtill två desserter att runda av med. Rätternas kombination tyder på skaparglädje och experimentlusta.

Vill du boka bord på Restaurang Hantverket för att vara säker på att få ett lunchbord, kan du välja på den vanliga lokalen, eller att sitta i köksbaren. I köksbaren kan du dock bara boka om du är ensam eller om ni är två personer. Oavsett var du väljer att inta din lunch, kan du förvänta dig vällagad och genuin mat, levererad med kärlek.

Middag på Restaurang Hantverket i Stockholm

Är då Hantverket något för den som vill äta middag? Ja absolut. Precis som på lunchen erbjuder man en meny fyllda av olika spännande rätter. Många av rätterna har en tydlig inspiration av svensk husmanskost, men man har provat nya smakkombinationer som varierar rätterna rejält.

Som förrätt kan nämnas en struva med vispad anklever, parmesan och vitt vin. Följ upp med en mellanrätt där du bland annat kan välja på tunt skuren råbiff med jordärtskocka eller en kyld soppa på gröna tomater.

Det blir inte lättare att välja när vi kommer till huvudrätten, här bjuds det på såväl bakad torsk och lammisterband som reninnanlår. Avrunda middagen med någon av desserterna, kanske en kokosparfait eller varför inte prova en saffranspannkaka? En annan spännande avrundning på måltiden skulle kunna vara den nyfriterade munken med blåbärskompott och färskostglass.

Så recenseras Restaurang Hantverket på Sturegatan

Vad tycker då matgästerna som besökt Hantverket? Om vi låter Tripadvisor svara på det, och knappar in Hantverket Restaurang, Stockholm, så får vi besked om att Restaurang Hantverket verkligen är ett ställe väl värt att besöka. Den ligger för närvarande på topp 30 av närmare 3 000 restauranger i Stockholm!

Restaurang Hantverket på Sturegatan i Stockholm får höga betyg både gällande maten, service och standarden. Höga betyg rakt igenom i recension efter recension. Tittar vi närmare på enskilda recensioner, så ser vi att väldigt många kunder lyfter den höga kvaliteten på råvarorna och personalens breda och omfattande kunnande.

Även servicen och personalens omtanke lyfts fram som starka skäl att besöka restaurangen. Överhuvudtaget är antalet gäster som har något negativt att skriva ytterst få till antalet. Det känns att ledningen för Restaurang Hantverket har ett väl genomarbetat koncept, och att man lyckats attrahera kunnig och serviceinriktad personal.

Restaurang Hantverket i Stockholm, här för att stanna

Vissa restauranger i Stockholm har blivit verkliga institutioner. De har funnits kvar i årtionden ja vissa av dem längre än så. Nämn namn som Pelikan, Tennstopet eller Prinsen, och älskare av husmanskost får något saligt i blicken.

Plocka sedan fram ställen som Riche, Sturehof eller Operans bakficka, och många av de som är eller har varit i svängen minns med glädje både glada kvällar och ljuvliga måltider. Stockholm har de senare åren gått från klarhet till klarhet när det gäller att vara en storstad för gourmeter.

Att Stockholm fått rykte om sig att vara en stad med hög kvalitet på maten gör naturligtvis att konkurrensen hårdnar och förväntningarna höjs. Att bli en restaurang som finns kvar, år efter år är ingen självklarhet.

Vad gäller Hantverket är dock förutsättningarna ytterst goda. Man har allt för att kunna sälla sig till skaran av legendariska restauranger i Stockholm.

Det bästa med Hantverket

  • Kärleken till råvarorna
  • Den goda servicen
  • Läget
  • Lekfullheten och experimentlustan