CHUBBY

Olof K Gustafsson – många frågor och få svar

Blogg

Olof Kyros Gustafsson är en mytomspunnen kille, trots ung ålder. Vad är egentligen kopplingen till knarkkungen Pablo Escobar? Är Olof miljonär och varför bråkar han med Youtubern Joakim Lundell? Varför ville han köpa Patrik Sjöbergs hemsida? Frågorna om Olof K Gustafsson är många!

Från Ekerö, Sverige
Född1993
Påstådd förmögenhet55 miljoner dollar
Heter på Twitterolof_gustafsson

Vem är Olof K Gustafsson?

Olof K Gustafsson blev känd för den stora massan genom en dokumentär som sändes på SVT. Dokumentären heter “Olof Inc.” och skildrar delar av Olofs liv. Dokumentärens trovärdighet och sanningshalt blev snabbt föremål för diskussion. Många hävdar till och med att Olof är mytoman och att han har manipulerat journalisterna och tittarna. Olof själv verkar inte bry sig om att han är en kontroversiell figur och verkar inte lägga någon större vikt vid vad andra tycker. 

Innan dokumentären syntes han på Youtube, Twitter och Instagram. Där har han gjort en rad kontroversiella och uppseendeväckande uttalanden och handlingar. Han var tidigare även aktiv på TikTok, men blev avstängd efter att han uppmanade sextonåringar att besöka prostituerade.  

Olof tycker om att visa upp sin påstådda förmögenhet i form av dyra bilar, sedelbuntar och lyxmärken. Majoriteten av innehållet han visar upp på sociala medier går ut på just det: Att visa upp rikedom och lyxliv. 

Olof K Gustafsson, Escobar och kaoset

I dokumentären hävdar Olof att han som sjuttonåring startade flera företag och hade siktet inställt på att tjäna miljardbelopp. Han är VD för Escobar Inc, vilket är ett holdingbolag för knarkkungen Pablo Escobars dödsbo. Företaget är kanske mest känt för diverse scams och för att ha startat en insamling för att väcka riksåtal mot Donald Trump. Företaget har även haft en konflikt med Netflix och anklagats för att ha lönnmördat en av Netflix anställda i Mexiko. Escobar Inc. har även anklagat Elon Musk för att ha stulit immateriella rättigheter. 

Det senaste från företaget är att de planerar att lansera en fysisk kryptovaluta. Detaljerna kring vad en fysisk kryptovaluta faktiskt innebär är ännu oklara. Företaget har redan tidigare försökt att lansera en kryptovaluta, men det blev en flopp. Företagen skyllde floppen på Bitcoin och teknikstrul. Escobar Inc har även försökt stämma Klarna, vid två tillfällen. 

Ja, du hör ju. Det är mycket som händer kring Olof K Gustafsson och bolaget han är inblandad i. 

3 snabba frågor om Olof K Gustafsson

Snabba punkter om Olof K Gustafsson:

  • Finns Olof K Gustafsson på Wikipedia? 

Han har ingen egen sida, men nämns på sidan om Escobar Inc.

  • Diskuteras Olof K Gustafsson på Flashback? 

Ja, tråden om honom är över 700 sidor lång. 

  • Var kan du se dokumentären “Olof Inc”? 

På SVTPlay. 

Olof K Johansson, Joakim Lundell och Patrik Sjöberg

Olof K Gustafsson tillbringar även mycket tid med att tala illa om andra offentligt. Speciellt utsatt är Youtube-profilen Joakim Lundell, som Olof verkar ha extra mycket emot. Han har bland annat försökt att köpa uthängningssajten Dumpen.se för att bevisa att Joakim och hans fru är pedofiler. 

Dumpen.se drivs av bland annat den före detta höjdhopparen Patrik Sjöberg. Sidan har tidigare varit i blåsväder för att ha hängt ut personer som pedofiler. Två uthängda personer har tagit sitt liv efter att ha figurerat på sidan. 

Sidan såldes nyligen på exekutiv auktion av Kronofogden. Olof K Gustafsson försökte då köpa sidan. Auktionen avbröts i förtid efter att hemsidans fans samlat in summan som behövdes. Olof hävdade då att han blivit hindrad från att köpa sidan och att Dumpen.se skyddade pedofiler. 

Olof K Gustafssons privatliv

Olof K Gustafsson har så klart även ett privatliv. Hans fru Svetlana syns ibland i hans Youtube-videor. Mycket av innehållet på kanalen handlar om pengar och köpandet av lyxprodukter. Inte sällan shoppar Olof till Svetlana och ger henne mycket dyra presenter. 

Från början kommer Olof K Gustafsson från Ekerö, men han har även bott i Dubai och Colombia. Det är ganska mycket som rör Olofs tidigare liv som är lite oklart, och hans gamla klasskamrater från Ekerö har varit öppna med att Olof inte är främmande för att slira lite på sanningen.