steak 2

Griffins’ Steakhouse ­– vattenhålet för köttälskare i Stockholm

Blogg

Griffins’ Steakhouse vid Klarabergsviadukten mitt i centrala Stockholm kan verka kantigt och lite kallt vid en första anblick. Men väl inne i lokalen möts du av värme och lekfullhet. Möbler i varma toner och tjocka sammetstyger ger en varm, inbjudande och välkomnande känsla.

Snabbfakta om Griffins’ Steakhouse

Var?Klarabergsviadukten mitt i Stockholm
Varför?Galet gott kött, och drinkar därtill
När?Öppettider är alla dagar utom söndagar
Vem?Ägare är välkända Stureplansgruppen

Griffins’ Steakhouse – med en meny för alla smaker

Menyn på Griffins’ Steakhouse har något för alla smaker. Här kan du avnjuta både lunch och middag, såväl som brunch. Bland förrätterna utmärker sig klassiker som kalixlöjrom och råbiff, men även en oväntad variant på korv med bröd. Till huvudrätt är det naturligtvis stort fokus på stek och kötträtter, eller vad sägs om flankstek, entrecôte eller majskycklingbröst. Föredrar du fläskkött kan du välja på fläskkarré eller ibericoskuldra. 

Skulle du till äventyrs ha kommit hit utan att vara köttälskare, behöver du inte hänga läpp för det. Både en vegetarisk risotto såväl som grillad tonfisk, lobster och röding finns på menyn. Om du efter maten känner ett sug efter det söta, kan du bland annat välja på chokladfondant eller citron- och marängcheesecake.

Favoriter på Griffins’ Steakhouse:

  • French Spritz (cocktail)
  • Korv med bröd (förrätt)
  • Flanksteken (huvudrätt)
  • Grilled pineapple (efterrätt)

Säkra dig en plats på populära Griffins’ Steakhouse

Alla som besökt Stockholm vet att de bättre restaurangerna och krogarna är välbesökta. Här gäller det att planera sitt besök och veta vad man vill ha i god tid. Griffins’ Steakhouse, eller Griffins’ Steakhouse Extraordinaire som hela namnet egentligen lyder, är absolut inget undantag. På Griffins’ Steakhouse bör du boka bord. Det gör du enklast via deras egen hemsida. 

Du väljer själv om du vill besöka Griffins’ för en lunch, middag eller brunch. Är det frågan om ett större sällskap på mellan nio och tjugo personer, ombeds man för att boka online vara ute minst tre dagar i förväg. Är det ont om tid så rekommenderas man i stället att maila in sin bokningsförfrågan direkt.

Vad kostar besöket på Griffins’ Steakhouse?

Vad kostar det då att besöka Griffins’ Steakhouse? Som på alla andra bättre restauranger är lunchpriserna som regel betydligt lägre än priserna för en helkväll med trerätters meny. Enligt hemsidan, som du finner på www.griffinssteakhouse.se, så kostar dagens rätt 165 kronor. Givetvis finns det lyxigare alternativ även till lunch, vilket kan passa om det rör sig om den där viktiga, avgörande affären. 

Om du känner för att skämma bort dig själv och dina närmaste på en härlig brunch, serveras denna varje lördag mellan klockan 11:30 och 15:30. Brunchpris? Jo, 395 kr för de vuxna samt mellan 125 och 185 för barnen, beroende på ålder. Griffins’ lovar kvällskänsla, sköna toner i högtalarna, samt bubbel på kylning om du besöker dem för brunch. Som avslutning på brunchen utlovas en dessertbuffé, som nog kommer att uppskattas av både små och vuxna barn!

Vad tycker kunderna om Griffins’ Steakhouse? 

Då det finns lika mycket tyckande som det finns kunder och besökare, är det naturligtvis ett verkligt konststycke att få alla gäster att uppskatta maten, servicen och atmosfären. Men vad tycker då de som besökt Griffins’ Steakhouse? Tripadvisor hör till en av de mest välrenommerade sidorna för recension av restauranger. Tripadvisor rankar Griffins’ Steakhouse på plats 114 av nästan 3000 restauranger, vilket bara det bör ge betyget väl godkänt. 

Genomsnittsbetyget blir en fyra på en femgradig skala. Atmosfären och maten sticker ut och de når båda halvvägs till toppbetyget fem. Vi drar slutsatsen att Griffins’ Steakhouse kock, har lyckats med sin del av uppgiften. Överhuvudtaget hittar vi få recensenter som gett dåliga betyg, så Griffins’ verkar leverera på en jämn och hög nivå. Så nästa gång du besöker vår vackra huvudstad, Nordens Venedig, varför inte styra stegen mot Klarabergsviadukten och Griffins’ Steakhouse? Blir du trött efter maten ligger Radisson Hotell vägg i vägg.